Opći uvjeti poslovanja

Ovim Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Prodavatelja vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, način isporuke, zaštite osobnih i drugih podataka, odustajanje od kupnje i druga pitanja vezana uz ovu Internetsku trgovinu.

Korištenjem ovih Internetskih stranica korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja. Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete ili ako imate manje od 14 godina, molimo vas da se suzdržite od uporabe ove Internetske stranice.

Prodavatelj

Prodavatelj je tvrtka NORT d.o.o., B. Magovca 16 B, 10010 Zagreb, OIB:50996247148

Kupac

Kupac proizvoda je svaka fizička ili pravna osoba koja kupuje proizvode putem ove Internetske trgovine na način kako je to uređeno ovim Općim uvjetima poslovanja. Kupac odabire barem jedan proizvod, stavlja ga u košaricu, odabire željeni način plaćanja (kreditnom karticom, e-bankingom, virmanom ili uplatnicom u banci, pošti ili poslovnici FINA-e) i zaključno pošalje narudžbu Prodavatelju te povratno primi potvrdu narudžbe na svoju e-mail adresu.

Cijene

Cijena za svaki proizvod iz ponude ove internetske trgovine je u HRK, za svaku stavku u košarici prikazna je neto cijena, a stavka UKUPNO istaknuta na dnu košarice iskazuje konačnu cijenu odabranih proizvoda s uključenim PDV-om.

Plaćanje

Kupac može odabrane proizvode platiti na dva načina:

  1. Online kreditnim karticama Visa, MasterCard® i Maestro®
    VISA MASTER MAESTRO
  2. Po ponudi koju će nakon slanja narudžbe primiti na svoju adresu e-pošte i uplatiti na naš račun (e-bankarstvo, virmanom, uplatnicom u banci, pošti ili poslovnicama FINA-e).

Za online plaćanje kreditnim karticama na našoj internetskoj trgovini koristimo WebPay platformu posredstvom tvrtke Webteh. Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprečavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Webteh Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima. Prodavatelj ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Račun za izvršeno plaćanje šaljemo elektronski na adresu e-pošte kupca, te naknadno još i redovnom poštom šaljemo original računa (papir) na adresu kupca.

Isporuka

Licence za korištenje naručenih proizvode šaljemo odmah po primitku uplate na zadanu adesu e-pošte kupca. Licenčno pismo sadrži odgovarajuće upute za korištenje odabranog proizvoda i potrebne kodove za aktivaciju i korištenje softvera za vrijeme trajanja licence (korisničko ime i lozinku odnosno licenčni ključ, ovisno o vrsti proizvoda). Pripadajući softver korisnik preuzima s naše download stranice https://nort.hr/privatni-korisnici

U slučaju da korisnk ne može preuzeti softverski proizvod s gore navedene stranice, a tehnički problemi nisu vezani za prodavatelja već su uzrokovani od strane kupca, operatera ili treće osobe, Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Pravo na privatnost

Osobni podaci Kupca pribavljeni putem ove Internetske trgovine zaštićeni su i čuvaju se trajno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Osobni podaci Kupca biti će korišteni isključivo u svrhu obrade narudžbe Kupca, izdavanje računa i izdavanje licence za naručeni ESET-ov proizvod, informiranje korisnika o isteku licence te eventualno dodatno za obavještavanje o posebnim novonastalim okolnostima vezanim uz korištenje ESET-ovog prozvoda i sigurnost korisnikovog sustava (npr. kada korisnik koristi tehnološki zastarjelu verziju softvera koja više neće biti podržana od strane proizvođača ili kod pojave neke nove ozbiljne masovne virusne prijetnje i sl.). Uvid u informacije dobijene na ovaj način imaju isključivo osobe i/ili tvrtke koje su uključene u postupak narudžbe i izdavanja licence, a Prodavatelj jamči da ih neće proslijediti, dati na uvid ili prodati trećoj strani.

Kupac u svakom trenutku ima pravo zatražiti izmjenu svojih podataka ili odbiti primanje gore spomenutih dodatnih informacija.

Kupac jamči da su podaci koje je naveo u narudžbi točni, potpuni i istiniti te prihvatom ovih općih uvjeta potvrđuje da je suglasan sa uporabom njegovih osobnih podataka u gore navedene svrhe.

Pravo na odustajanje od kupovine

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to jednostrano raskinuti ugovor o kupoprodaji zaključen putem internetske trgovine u roku od 14 dana od dana kada je primio proizvod naručen putem ove internetske trgovine. Kupac to može učiniti putem bilo kakve nedvosmislene pisane izjave poslane na na e-mail, adresu ili telefaks Prodavatelja navedene u elektronskoj potvrdi narudžbe u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail, podatke o primljenom proizvodu te broj računa na koji će Prodavatelj izvršiti povrat uplate.

Prodavatelj će u roku od 14 dana od primitka zahtjeva za jednostranim raskidom ugovora obavijestiti Kupca o primitku njegova Zahtjeva i poništenju izdane licence te mu poslati storno računa i Izjavu o ispravci pretporeza. Kupac je dužan Prodavatelju vratiti ovjerenu Izjavu o ispravci pretporeza, a Prodavatelj će odmah po njenom primitku vratiti Kupcu uplaćeni iznos.

Pritužbe i sporovi

Ovi Opći uvjeti su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i drugim propisima Republike Hrvatske. Pritužbe Kupci mogu poslati na adrese Prodavatelja pisanim putem i to putem pošte, telefaksa ili elektronskom.

Prodavatelj je dužan bez odgađanja potvrditi da je pritužbu primio, obavijestiti Kupca koliko će trajati njezina obrada i pravovremeno ga obavještavati o tijeku tog postupka i najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimanja pritužbe na istu odgovoriti.

Prodavatelj i Kupac će moguće sporove nastojati riješiti dogovorom i mirnim putem, a ukoliko u tome ne uspiju nadležan je Sud u Zagrebu.

Opće odredbe

  • Kupoprodaja proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključena je u trenutku primitka potvrde Prodavatelja o narudžbi na e-mail adresu Kupca.
  • Kupnjom proizvoda putem ove internetske trgovine smatra se da je korisnik pročitao, primio na znanje sve navedene obavijesti i slijedom toga prihvatio Opće uvjete.
  • Kupci su dužni dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja narudžbe proizvoda, a suprotno postupanje ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi Internetska trgovina.
  • Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz Internetsku trgovinu kao i sav ostali sadržaj zbog čega su Kupci dužni prije svake kupovine pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.
  • Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup Internetskoj trgovini i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja Internetske trgovine ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Također, Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućuju korištenje Internetske trgovine.

NORT d.o.o.
Ekskluzivni ESET NOD32 distributer

Tel. +385 1 3691986
Fax: +385 1 3691987
nod32@nort.hr
https://nod32.com.hr
https://nort.hr

Nort d.o.o. © 2024